Warner Bros. Studio i London

Warner Bros. Studio i London är en populär turistattraktion som lockar många Harry Potter-fans från hela världen.

Studion ligger i Leavesden, utanför London, och det är här som de flesta Harry Potter-filmerna spelades in. På studion kan man gå på en guidad rundtur och se hur filmerna gjordes, och man kan även se många av de ikoniska scenografierna och rekvisitan från filmerna.

Warner Bros. Studio har en permanent utställning som heter "The Making of Harry Potter", där man kan se hur man gjorde specialeffekterna, hur man designade kläderna och hur man skapade de fantastiska scenografierna. Man kan också se originalrekvisitan från filmerna, som till exempel Harry Potters zonko-leksaker, Dumbledore's office och Gryffindor-common room.

Det går att besöka plattform 9 ¾ och gå ombord på Hogwartsexpressen och kika på Harrys Nimbus 2000 och Hagrids motorcykel.

I studion finns det även en interaktiv utställning där man kan prova på olika saker själv. Man kan till exempel försöka lära sig att göra trollformler, lägga på makeup som en vampyr eller prova på att spela in en scen med green screen.

En annan populär aktivitet på Warner Bros. Studio är att äta på The Great Hall, en restaurang som är inredd som den stora salen på Hogwarts. Här kan man sitta vid långborden och äta middag medan man känner sig som en del av Harry Potters värld.

Warner Bros. Studio är verkligen en upplevelse för alla Harry Potter-fans. Oavsett om man är intresserad av filmproduktion, scenografi eller bara vill uppleva Harry Potters värld på nära håll, så finns det något för alla på studion.

Det går att boka en heldagstur till Warner Bros. Studio i London här.