Harrods i London

Varuhuset Harrods i London
Harrods är ett berömt varuhus i Knightsbridge, London - strax söder om Hyde Park.

Varuhuset består av en byggnad som är över 20000 m² och med alla sina våningsplan har det en säljyta på över 92 000 m². Det lär finnas mer än 330 olika avdelningar på Harrods och varuhuset har cirka 5 000 anställda. Varuhuset besöks dagligen av ungefär 35 000 besökare och under reorna tiofaldigas antalet dagliga besökare.

Harrods motto är Omnia Omnibus UbiqueAllting åt alla, närsomhelst (fritt översatt). Därav har Harrods blivit känt för att man sägs kunna köpa vad som helst där - från småsaker till elefanter. Som besökare erbjuds man en tjänst som innebär att man bokar en personlig shoppare som hjälper besökaren igenom butiken.

Med sina 330 avdelningar kan Harrods erbjuda det mesta i sitt utbud, men om man besöker varuhuset mest för upplevelsens skull är mat och dryckesavdelningarna något man inte bör missa. Allt är väldigt vackert dekorerat och varuhuset innehåller dessutom 32 restauranger och kaféer.

Harrods grundades av Charles Henry Harrod under 1824 och har fram till dags dato haft fem olika ägare. 1985 köptes varuhuset av affärsmannen Mohamed Al-Fayed som var far till Prinsessan Dianas pojkvän Dodi Fayed. Till minnet av den tragiska bilolycka där Prinsessan Diana och Dodi omkom finns ett minnesmonument över paret inne i varuhuset sedan 1998.

I maj 2010 sålde Mohamed Al-Fayed varuhuset till Qatar Holdings för cirka 1.5 miljarder pund.

Hotell nära Harrods >>