London Dungeon, skräckmuseum i London

London Dungeon är ett skräckmuseum i London som är en stor turistattraktion.

På London Dungeon återskapas de blodiga historiska händelserna som skett i Londons och Englands historia. Detta görs på ett roligt och intressant sätt för att roa och berätta den mörkaste av den engelska historian för besökarna. Här finns sanna händelser från den mörka historia över vad som skett under de senaste 2000 åren i England återgiven.

Det finns över 40 utställningar i London Dungeon och bland dessa finns bland annat den Stora branden i London, Jack Uppskäraren, Domedagen, Tortyrkammaren, Henrik VIII av England, Towern och Franska revolutionen.

Under 2004 öppnades de två nya utställningarna: Boat Ride to Hell och Labyrinth Maze of Mirrors, vilket är världens största spegellabyrint.

Allt man som besökare på London Dungeon får uppleva har skett i verkligheten och man kan till och med själv bli avrättad likt hur det gick till i 1800-tals London...

Barn under 10 år rekommenderas att inte gå på detta då det kan vara skrämmande trots att berättelserna är kryddade med humor.

Då London Dungeon är en så pass stor turistattraktion kan det bildas kö vid biljettluckan och det kan vara en idé att förköpa biljetter innan resan till London för att slippa stå i kö på plats. Hos GetYourGuide går det att förköpa biljetter till London Dungeon.