Transport i London

Att transportera sig inom London är oftast inga problem och det finns i regel flera olika alternativ för den som vill förflytta sig i centrala London.

Tunnelbanan är i regel det allra snabbaste transportsättet i London som har ett av världens mest välfungerande tunnelbanesystem. Att förflytta sig mellan sevärdheterna inne i centrala London är enkelt om man använder sig av tunnelbanan. Vid rusningstid kan det dock bli ganska stökigt på stationerna och fullt på tågen, men i regel är det inte så lång tid mellan de olika tågen så det brukar inte bli några längre väntetider.

Biljetter till tunnelbanan kan man köpa vid varje station och biljetten ska man ha med sig hela vägen då den behövs för att komma ut ur spärrområdet. Priserna baseras på vilka zoner man ska åka över då tunnelbanesystemet är indelat i olika zoner. Man kan köpa enkelbiljetter, dagskort eller kort som gäller i flera dagar. Tunnelbanan är bara öppen till klockan 24.

Läs mer här: www.tfl.gov.uk/

London är välkänt för sina röda dubbeldäckade bussar som det vimlar av i staden. Det finns över 700 olika rutter att välja mellan och det är inte möjligt att betala på bussarna utan biljett ska köpas innan man stiger på en buss.

Lika känt som London är för sina röda dubbeldäckare är staden känd för sina svarta taxibilar. Om man vill åka taxi i London kan man fånga en taxi på gatan genom att vinka in den, men bara om skylten på taket på bilen är tänt - annars är taxin upptagen.

Med ett London Pass får du möjlighet att ägna dig åt skön sightseeing med gratis inträde till 60 sevärdheter i världsklass. Det går att uppgradera Londonpasset så att även transport med tunnelbana och buss ingår i kortet. Välj mellan ett pass som gäller i 1, 2, 3 eller 6 dagar och uppgradera till att inkluderar ett resekort som täcker in zon 1–6.

Med tanke på de köer som kan bildas vid biljettluckorna i Londons tunnelbanesystem kan det vara en god idé att förköpa dessa kort för att slippa köa på plats.
Förköp ditt London Pass hos GetYourGuide >>

Självklart går det att hyra bil för att ta sig runt i London. Dock kan det vara lite ovant om man tidigare inte kört bil på vänstertrafikerade gator. Vidare ska man var medveten om att trafiken i London City kan vara väldigt tät och hetsig.
Det kan vara bra att boka hyrbil i förväg via någon av de webbsajter som samarbetar med lokala biluthyrare, tex MrJet