Sevärdheter i London

Sevärdheter i London
London har enormt mycket sevärdheter för sina besökare. Det finns alltid någon intressant plats att besöka i London oavsett hur många gånger du varit i staden!

Eftersom London är så fullt av sevärdheter känns det omöjligt att lyfta fram alla de sevärdheter som kan vara av intresse för londonturisten. Vi försöker därför här presentera de mest kända och besökta sevärdheterna utan att påstå att listan är komplett.

För att hinna med så många sevärdheter som möjligt under ett besök i London kan det vara en god idé att ta en rundtur med buss. Det finns flera olika bolag som arrangerar bussturer och det finns turer i flera olika varianter. En smidig variant är de så kallade hop-on hop-off turerna som ger resenären möjlighet att hoppa på och av bussen vid varje stopp.
Läs mer om bussturerna här >>

Trots stadens historia med bränder och bombningar under andra världskriget har London många historiska byggnader som klarat sig eller återuppbyggts. Bland de mest kända byggnaderna finns Big Ben, Tower Bridge, Buckingham Palace och St Pauls Katedral.

Många av sevärdheterna ligger ganska centralt i London och om du som besökare känner för att promenera en del så lär du hinna med flera av sevärdheterna om du strövar i London City. En rejäl dagspromenad kan innefatta kända platser såsom Oxford Street, Regent Street, Piccadelly Circus, Trafalgar Square, 10 Downing Street, Westminster Abbey, Big Ben och Parlamentet, London Eye och Covent Garden med flera.

Det kan vara bra att köpa sig ett Londonpass för att få gratis inträde till en massa sevärdheter i London. Med London Pass som gäller i en, två, tre eller sex dagar i följd får du gratis inträde till över 50 av stadens bästa turistattraktioner, bland annat kungliga platser som Windsor Castle, Towern, Kensington Palace och Westminster Abbey. Med passet kan du också besöka andra sevärdheter i London, till exempel London Zoo, Tower Bridge Exhibition och Shakespeare's Globe Theatre.
Läs mer om Londonpass här >>