Böcker om London


Här presenteras lite av den litteratur som finns om London som du som är nyfiken på London kan ha glädje av.


London

Första klass reseguider

"London, alltid lika aktuellt som resmål, med sina världsberömda sevärdheter presenteras här på djupet. Från Westminster Abbey, vaktombytet vid Buckingham Palace och Victoria and Albert Museum till teater, mode, fotboll, restauranger, ja allt det som den hektiska storstaden har att erbjuda.
Här presenteras den engelska huvudstaden område för område med detaljerade översiktskartor och perspektivteckningar av alla viktiga sevärdheter. Kartorna gör det lätt att hitta och det är roligt att utforska berömda byggnader med hjälp av teckningar och utförliga texter. "
Läs mer...


London

Topp 10

"Oavsett om du reser första klass eller med en liten reskassa, tar Topp 10-guiden dig raka vägen till det bästa London har att erbjuda. Från det litterära Bloomsbury till de tio bästa sätten att uppleva det kungliga London, arkitektur, museer, gallerier, traditionella pubar, restauranger och hotell, musik och teater eller barnens favoriter. Här finns all den expertkunskap du som besökare kan behöva. Listan över saker man bör undvika sparar både tid och pengar. Hitta rätt utan problem med hjälp av de detaljerade utvikskartorna och de många mindre kartorna inne i boken. "
Läs mer...


Promenader i London

Celia Woolfrey

"Upptäck London till fots!
Att utforska London med den här boken i handen är som att bli guidad av en ovanligt kunnig god vän. Du får mängder av specialtips om sevärdheter, matställen och butiker längs vägen. De tredimensionella panoramakartorna visar inte bara promenadernas sträckning utan också hur omgivningarna ser ut.
Boken innehåller femton promenader i olika stadsdelar i London. Varje promenad är unik och har ett tema - du får tretton helt olika upplevelser av staden. Boken täcker alla viktiga stadsdelar och sevärdheter. "
Läs mer...


London : guideboken med rabatter

Monica Rolfö, Karl Havenfalk

Five Star Guides kompletta och unika reseguide innehåller rikligt med information om sevärdheter, evenemang, museer, utflykter, kultur, shopping och nöjen i London.
Utflykter tar dig bland annat till världens största och äldsta bebodda slott, Windsor Castle, till det välkända förhistoriska monumentet Stonehenge och till den UNESCO-skyddade staden Bath. Bokens 288 sidor innehåller något för alla.
Läs mer...


London (med karta)

Nick Hanna

"Du är borta en vecka och har bokat några guidade utflykter. Du vill läsa på lite om de vanligaste sevärdheterna och behöver en snabböverskådlig bok i behändigt format.
Förlaget FYRIS RESEGUDER ger ut robusta in-plastade guider i fickformat med separat karta. Sätter fokus på vilka gator och sevärdheter du inte bör missa, och bryr sig mindre om hur man reser runt eller var man ska bo."
Läs mer...


London

Berlitz reseguider

"Fakta om Westminster, Covent Garden, Buckingham, Towern, Harrods och mycket, mycket mer. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om detta ständigt populära resmål, den är lätt att läsa - och lätt att använda.
Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande utflykter."
Läs mer...


London: Miniguide & karta

Miniguider

"Det bästa av London i fickformat! Guiden innehåller över 200 sevärdheter och ger också hjälp att hitta de bästa restaurangerna, pubarna och affärerna i den engelska huvudstaden. Utvikskartan gör det lätt att hitta. Miniguiden är en perfekt hjälpreda för weekendresenären. Här finns allt du behöver för en lyckad dag på stan!"
Läs mer...
London - Fleximap

Skala 1:15 000.
Detaljkarta och översiktskarta.
Tips på sevärdheter.
Laminerad och tål väder och vind.
På svenska.


Läs mer...