Covent Garden i London

Covent Garden i London
Covent Garden är ett distrikt i centrala London, mest känt för Covent Garden Market som är ett livligt torg med handel och gatuartister.

Covent Garden var från början en köksträdgård åt munkarna på Westminster Abbey. Under 1500-talet blev det en dispyt mellan katolska kyrkan och kung Henry VIII och kungen beslagtog ägorna. Under 1630 fick arkitekten Inigo Jones i uppdrag att bygga nya hus på området. Han hade rest mycket och inspirerats av italienska torg och byggnader. Således uppkom Covent Garden Piazza, vilket blev det första torget som byggdes i England och omgavs av patricierhus.

Gatuartist på Covent Garden i London
Idag är Covent Garden Market en stor turistattraktion med sin livliga handel och charmiga stil. I mitten av torget finns en byggnad med glastak som rymmer en massa mindre butiker som säljer bland annat kläder, böcker, konst, hantverk och antikviteter. I området finns en mängd barer, restauranger och pubar.

Covent Garden är inte minst berömt för sina gatuartister som underhåller besökarna. Dessa artister måste först spela upp sin show för ägarna till området och får därefter tilldelat sig en plats i området - om deras show håller tillräcklig kvalitét vill säga.

Hotell nära Covent Garden >>