ArcelorMittal Orbit i London

ArcelorMittal Orbit i London är en imponerande och unik attraktion som har blivit en av stadens mest populära turistmål. Denna imponerande skulptur och utsiktstorn är belägen i Queen Elizabeth Olympic Park och skapades av skulptören Anish Kapoor och arkitekten Cecil Balmond. Det är en symbol för de olympiska sommarspelen 2012 i London och erbjuder sina besökare en fantastisk utsikt över staden.

ArcelorMittal Orbit är 114,5 meter hög och är det högsta observationstornet i London samt den högsta skulpturen i Storbritannien. Besökare kan åka hiss till toppen och uppleva den fantastiska utsikten över hela staden. Vyn från toppen av tornet sträcker sig upp till 30 km och det går att se en rad berömda landmärken som The Shard, St Pauls Cathedral, Wembley Stadium och London Eye.

Förutom utsikten erbjuder ArcelorMittal Orbit en rad olika aktiviteter som passar både vuxna och barn. Här finns världens högsta och längsta tunnelrutschkana som är hel 178 meter lång och som tar besökare på en spännande tur nedför tornet. Den vrider och vänder sig tolv gånger och avslutas med en 50-meters färd rakt ner mot marken. Ett åk tar cirka 40 sekunder och är bara för de som är modiga nog att våga försöka.

Det finns också en repbana och en klättervägg för dem som söker utmaningar. Dessutom kan man ta en guidad tur för att lära sig mer om byggnadens historia och design.

Det går att köpa Londonpass med tillång till ArcelorMittal Orbit här.