Sherlock Holmes Museum i London

Sherlock Holmes och Doktor Watson är karaktärerna i ett antal böcker som skrevs av Sir Arthur Conan Doyle. Böckerna handlar om Sherlock Holmes och Doktor Watsons jakt på att finna mördare och bedragare.

Sherlock Holmes Museum finns på Baker Street 221b, den adress där Shelock själv bodde enligt böckerna (fast huset ligger mellan Baker Street 237 och 241). Baker Street ligger i närheten av Regents Park och Madam Tussauds och enligt Sir Arthur Conan Doyle bodde Sherlock Holmes och doktor Watson här mellan 1881 och 1904.

Museet är inrett för att ge sken av hur det såg ut när Sherlock Holmes bodde här. Som besökare kan man till exempel provsitta i den fåtölj som Sherlock Holmes ofta nyttjade.

Museet drivs av ett icke vinstdrivande sällskap som är Sherlock Holmes entusiaster. Trots att Sir Arthur Conan Doyles dotter var emot idén med ett museum över Sherlock Holmes invigdes museet 1990. En anledning till att hon motsade sig museet var att hon tyckte att det skulle bidra till att den fiktiva personen Sherlock Holmes verkligen har varit en riktig, levande person.

Museet har öppet alla dagar (utom juldagen) mellan 09.30 till 18.00 och inträdet kostar 6 pund för vuxna samt 4 pund för barn under 16 år.

Hemsida: www.sherlock-holmes.co.uk/

Getyourguide säljer auidoguide för den inbitne Sherlock Holmes fantasten. Läs mer om detta här >>