Oxford Street i London

Oxford Street är Londons mest kända shoppinggata med över 500 butiker av både nationella som internationella butiker och kedjor.

Oxford Street börjer i väst vid Marble Arch, invid det nordöstra hörnet av Hyde Park, och sträcker sig mer än 2.5 kilometer österut fram till St Giles' Circus. Vid Oxford Circus korsas gatan Regent Street som också är ett shoppingstråk som sträcker sig ner till Piccadelly Circus.

En promenad längs Oxford Street är ett måste för alla som älskar shopping, men även de som vill känna av riktig storstadspuls bör vandra längs gatan dagtid då butikerna är öppna.

Även om Oxford Street är den största shoppinggatan i London är det inte enbart de dyraste och elegantaste butikerna man finner här. Många kedjor har sina flaggskeppsbutiker här, men det finns även många mindre butiker.

De mest kända butikerna längs gatan är Selfridges som är ett varuhus som funnits väldigt länge på Oxford Street, Marks & Spencer som säljer kläder och mat har sin största butik på Oxford Street. Vidare har bland annat GAP, Zara och Nike stora flaggskeppsbutiker på Oxford Street.

Vid jultid är Oxford Street väldigt utsmyckad med festlig julbelysning som brukar tändas första gången i november av någon känd person.

Hotell nära Oxford Street >>