Shopping i London

Shopping i Covent Garden i London
Shoppingen i London är oändlig för den shoppingsugne. London erbjuder all form av shopping från kläder av senaste modet till marknader längs gatorna.

London är högt ansett i mode- och designsammanhang. Här finns allt inom mode, trender och diverse subkulturer som växer upp och Londons shoppingutbud jämförs ofta med Paris och New York.

I centrala London finns de största möjligheterna till shopping, och här nedan listas några tips om vilka områden som är värda ett besök.

Den som vill shoppa i de största och modernaste varuhusen ska bege sig till Oxford Street. Här finns de större klädeskedjorna från hela världen. Samtidigt ska man vara beredd på att detta är huvudshoppingstråket i London så det brukar myllra av människor längs gatan och i butikerna. Området från Oxford Street ner till Piccadelly Cirus består till stor del av butiker. Regent Street är den största och mest kända, men även den mindre gågatan, Carnaby Street, är en klassisk shoppinggata med mängder av unika butiker.
Hotell nära Oxford Street >>

För den som hellre går i lite mindre designbutiker och gärna pausar på ett café är Covent Garden ett trevligt område. Det finns gott om butiker i området kring Covent Garden och gatuartisterna underhåller turisterna.
Hotell nära Covent Garden >>

Vill man verkligen shoppa exklusivt så kan man alltid bege sig till New Bond Street där man kan hittas märkeskläder i mängder.

Soho är klassiska kvarter när det gäller att shoppa. Här finns ett blandat utbud med både butiker och gatustånd. Chinatown som ligger i Soho kan vara värt ett besök.
Hotell nära Soho >>

En klassisk marknadsgata är Portobello road i Notting Hill. Gatuförsäljningen sker längs hela gatan som blev extra berömd i den kända filmen "Notting Hill".
Hotell nära Portobello road >>

Självklart är ett besök på Harrods ett måste för den som vill shoppa - här finns allt att köpa. Även området, Kensington, runt Harrods har gott om exklusiva butiker.
Hotell nära Harrods >>