Wimbledon i London

Tennisklubben All England Lawn Tennis & Croquet Club, kallad All England Club, är mest känd för att tillsammans med det engelska tennisförbundet arrangera de årliga Wimbledonmästerskapen i London.

All England Club bildades (1968) som en klubb för sällskapsspelet krocket och man hyrde mark vid Worple Road i stadsdelen Wimbledon. Många ansåg dock att "lawn-tennis" var intressantare och roligare. Efter att den nya innesporten tennis började ersätta krocket upplät All England Club en bana till tennis samt lade till ordet "Tennis" i klubbnamnet.

År 1877 anställde klubben Henry Jones som bjöd in till en tennistävling i Wimbledon via en annons i en sporttidning. Denna turneringen har sedan spelats årligen (förutom under krigsåren) på All England Clubs gräsplaner och är idag en av grand slam turneringarna. Tävlingen anses vara den förnämsta av de fyra grand slam turneringarna, de övriga är Australiska öppna, Franska öppna och US Open.

Idag ses turneringen av cirka en halv miljon människor på plats och flera miljoner ser tävlingarna på TV. All England Clubs anläggning som ligger vid Church Road omfattar idag 17 gräsbanor och en centercourt med stora läktare som tar emot 14 000 människor. Utöver detta finns det hardcourts och inomhusbanor samt en mindre anläggning för krocket.

GetYourGuide säljer guidade rundturer på Wimbledons anläggning och tillhörande museum. I den guidade turen som varar i cirka 90 minuter ingår en tur på centercourten där spelare som Federer, Sampras, Borg och Mcenroe haft sina duster under åren. Vidare får besökarna bland annat se pressens rum och besöka museét.

Läs mer om rundturen på Wimbledon